Tijdens de vergadering van 6 juli zijn Margreet Smilde en Peter Polhuis beëdigd tot voorzitter en bestuurslid  van de Noordelijke Rekenkamer. Voordat de beëdiging plaats kon vinden, hebben de Staten van Fryslân Groningen en Drenthe tot benoeming besloten.

Margreeth Smilde is historica en juriste en was in het verleden onder andere lid van Provinciale Staten Drenthe en lid van de Tweede Kamer. Daarnaast heeft zij inmiddels een lange staat van dienst als toezichthouder binnen de zorgsector en bij kennisinstellingen. Margreeth Smilde: "Ik kijk er naar uit om mij in te zetten voor de NRK en om samen met mijn collega-bestuurders aan de slag te gaan."

Peter Polhuis is politicoloog en was in het verleden onder ander werkzaam als gemeentesecretaris en secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân. Peter Polhuis heeft ervaring binnen verschillende gemeentelijke rekenkamers en vervult nevenfuncties in het openbaar bestuur en kennisinstellingen.

Tweets

N_Rekenkamer De Noordelijke Rekenkamer bestaat 12 1/2 jaar! In deze periode hebben wij 73 rapporten gepubliceerd over 27 onderwerpen. En we gaan door!
N_Rekenkamer Ook Ko Vester @spdrenthe en @JordyTuin lazen 'Met de bus naar de stad' Nu te downloaden van https://t.co/L39PBG6X1L https://t.co/Ylaea1NbRr
N_Rekenkamer De Noordelijke Rekenkamer is op zoek naar een onderzoeker. Interesse? Zie onze website https://t.co/T3DxRpWkQp
N_Rekenkamer Vanavond briefing rapport "Op eigen benen?" voor Satenleden van @ProvDrenthe, @provfryslan en @provgroningen in de Postwagen in Tolbert.
N_Rekenkamer @JeroenKerseboom @NVRRNL De @N_Rekenkamer feliciteert je met je benoeming!.

Over de Noordelijke Rekenkamer

De Noordelijke Rekenkamer is een onafhankelijk orgaan dat  de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid onderzoekt van het door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen gevoerde beleid. 

Neem contact op

Noordelijke Rekenkamer
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ  Assen

0592 30 47 90

Noordelijke Rekenkamer op Twitter