Dr. Linze Schaap (1962) is benoemd tot secretaris-directeur van de Noordelijke Rekenkamer. Hij begint op 1 augustus. Schaap is geboren en getogen in Fryslân en studeerde juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is nu werkzaam als universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Tilburg University en geldt als specialist in het openbaar en regionaal bestuur. Hij was zes jaar lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Waarnemend voorzitter Peter Polhuis van de Noordelijke Rekenkamer is blij met de nieuwe secretaris-directeur: “Met Linze Schaap verwachten we iemand benoemd te hebben die het hoge kwaliteitsniveau van onze onderzoeken en rapporten kan handhaven of wellicht zelfs verhogen.”

Linze Schaap heeft veel zin zijn nieuwe baan: “Niet alleen de inhoud van de functie, maar ook het type organisatie spreekt me erg aan. En ik heb, gezien mijn achtergrond en ervaringen, affiniteit met zowel het Noorden als met provincies. Constructief-kritisch onderzoek doen ten behoeve van het openbaar bestuur ligt mij zeer. De drie provincies willen lerende organisaties zijn, daar draag ik graag aan bij.”
Linze Schaap LR klein formaat

Over de Noordelijke Rekenkamer

De Noordelijke Rekenkamer is een onafhankelijk orgaan dat  de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid onderzoekt van het door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen gevoerde beleid. 

Neem contact op

Noordelijke Rekenkamer
Dr. Nassaulaan 5
9401 HJ  Assen

06-89990113

Deze website gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics.