Wij maken gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies van derden, voor het bijhouden van statistieken en het tonen van specifieke content, zoals filmpjes.

Dr. Linze Schaap (1962)

Dr. Linze Schaap (1962) is benoemd tot directeur-secretaris van de Noordelijke Rekenkamer. Hij begint op 1 augustus. Schaap is geboren en getogen in Fryslân en studeerde juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is nu werkzaam als universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Tilburg University en geldt als specialist in het openbaar en regionaal bestuur. Hij was zes jaar lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Waarnemend voorzitter Peter Polhuis van de Noordelijke Rekenkamer is blij met de nieuwe directeur-secretaris: “Met Linze Schaap verwachten we iemand benoemd te hebben die het hoge kwaliteitsniveau van onze onderzoeken en rapporten kan handhaven of wellicht zelfs verhogen.”

Linze Schaap heeft veel zin zijn nieuwe baan: “Niet alleen de inhoud van de functie, maar ook het type organisatie spreekt me erg aan. En ik heb, gezien mijn achtergrond en ervaringen, affiniteit met zowel het Noorden als met provincies. Constructief-kritisch onderzoek doen ten behoeve van het openbaar bestuur ligt mij zeer. De drie provincies willen lerende organisaties zijn, daar draag ik graag aan bij.”