Wij maken gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies van derden, voor het bijhouden van statistieken en het tonen van specifieke content, zoals filmpjes.

De Noordelijke Rekenkamer

De Provinciewet schrijft voor dat de rekenkamer onderzoek doet naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het door de provincie gevoerde beleid. De rekenkamer heeft een onafhankelijke positie. Met haar onderzoek ondersteunt de rekenkamer Provinciale Staten en de provinciale democratie.

 

Hier vindt u meer informatie over provinciale rekenkamers. 

 

Algemene publicaties:

Meest recente publicatie

Achter de coulissen

Op donderdag 11 januari 2024 publiceerde de Noordelijke Rekenkamer haar rapport over het cultuurbeleid. De Noordelijke Rekenkamer onderzocht de doeltreffendheid van het cultuurbeleid met betrekking tot musea, podiumkunsten en evenementen. Daarnaast onderzocht de rekenkamer wat het effect was van maatregelen die de provincie nam ten aanzien van culturele instellingen in de periode van corona.

Lees verder

Meest recent nieuws

Publicatie terugblikonderzoek Duurzame Landbouw

Maandag 10 juli 2023 publiceert de Noordelijke Rekenkamer haar rapport van het terugblikonderzoek ‘Zoektocht naar duurzaamheid in het landbouwbeleid’, in een besloten bijeenkomst in het provinciehuis te Leeuwarden. De bijeenkomst start om 19.00u en eindigt om 20.15u.  Aansluitend aan de besloten bijeenkomst krijgt de pers gelegenheid vragen te stellen.